Daha Şık Masalar İçin Sürahi ve Karaf Modelleri

Harika bir yemek masası hazırlamak için leziz yemekler ilk kural olsa da sunum ve içecekler de bir o kadar önemlidir. Çünkü mükemmelliği yakalamanın yolu detaylardan geçer. İçecek servisi yapmak, hazırladığınız içecekleri hijyenik bir şekilde muhafaza etmek ve misafirlerinize sunmak için kullanabileceğiniz sürahi ve karaf modelleri oldukça kullanışlıdır. Farklı malzemelerden üretilen bu ürünler, günlük hayatın da ayrılmaz bir parçası olduğundan seçim yaparken bazı konulara dikkat etmek gerekir. Bu yazımızda sürahi ve karaf modelleri hakkında bilgi verecek ardından ürün önerilerinde bulunacağız.

İş yerlerinde, öğrenci yurtlarında, yatak odasında, kafe ve restoranlarda, kısacası hayatın her alanında sıvı tüketimini pratik hale getiren sürahiler, oldukça kullanışlı ürünlerdir. Farklı malzemelerden üretilen modellerin kullanım alanları ve amaçları da farklıdır. Örneğin; cam sürahiler genelde günlük hayat içerisinde kullanılır, seramik modeller ise daha çok özel davetlerde tercih edilir. Ayrıca son dönemde oldukça fazla tercih edilen filtreli sürahi modelleri sayesinde su ihtiyacınızı temiz bir şekilde karşılayabilirsiniz. Şimdi gelin seçim yaparken nelere dikkat etmelisiniz birlikte bakalım.  

Sürahi ve Karaf Seçimi

Sürahi ve karaf seçimi
Karaf ve sürahi modellerini seçerken bazı konulara dikkat etmek gerekir.
  • Sürahi denildiğinde akla ilk olarak su gelse de aslında birçok farklı içeceğin sunulmasında sürahi modelleri kullanılır. Kapaklı, kapaksız, porselen, cam, mantar kapaklı, plastik, işlemeli gibi birçok çeşitte sunulan sürahileri kurguladığınız masa tasarımına uygun olarak seçmeniz gerekir.
  • Cam sürahi modelleri en çok tercih edilen ve günlük hayatta en çok kullanılan modellerdir. Başucu sürahisi olarak da bilinen cam sürahiler, oldukça pratik çözümler sunar. Ayaklı sürahi, işlemeli cam, kristal veya mantar kapaklı cam sürahi modelleri arasından tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Mantar kapaklı sürahi modelleri şık bir görüntü sunmanın yanı sıra sıvı ürünlerin tazeliğini koruması için sağlıklı çözümler sunar. Sıkılmış meyve suyu, limonata ya da ayran gibi içecekler bu tarz sürahiler içerisinde buzdolabında saklanabilir.
  • Üzerinde ölçü birimi bulunan sürahiler içecek hazırlamak için oldukça pratiktir. Tarife göre bir içecek hazırlamak istediğinizde bu modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca karıştırıcı özelliği olan mikser sürahiler belli içecekleri hazırlama konusunda size yardımcı olacaktır.
  • Plastik sürahi modelleri fiyat olarak daha uygundur ve farklı tasarımlar sunar. Eğer plastik bir sürahi edinmek istiyorsanız BPA içermeyen modelleri tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Porselen ve seramik sürahi modelleri ise daha çok estetik görüntüleri ile öne çıkar. Özel davet ve misafir ağırlamalarda özgün modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Karaf sürahiler, asitli içeceklerin asidinin kaçmasını engeller. Aynı zamanda soğuk içeceklerin ısınmasını geciktirir ve içeceklerin aromatik özelliklerini korur. Bu nedenle karaf modelleri oldukça fazla tercih edilir. Gümüş ve taşlı modelleri özel davetlerde, cam karaf modellerini ise günlük olarak kullanabilirsiniz.
  • Alkollü içeceklerin servisi ve sunumu için karaf modelleri uygundur. Örneğin; rakı masaları için özel hazırlanan rakı-balık karaf setleri içerisinde bardaklar yer alır. Hatta özel günler için bu setleri kişiye özel olarak sipariş edebilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Sürahi ve Karaf Önerileri

Yukarıda özelliklerini saydığımız sürahi ve karaf modelleri hakkında bir fikriniz oluşmuştur. Şimdi bu özellikler doğrultusunda önerilerimize geçelim.

1-) The Mia Snow Başucu Sürahisi

Sürahi ve karaf - başucu sürahisi
Başucu sürahisi, oldukça pratik bir kullanım sunar.

Günlük kullanım için tasarlanan The Mia Başucu Sürahisi, şık görüntüsü ile yaşam alanlarına da farklılık katacak. Yanında bulunan kapak şeklindeki bardağı sayesinde içerisindeki sıvıya bir şey karışmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca üzerindeki beyaz renk ve altın çizgi sayesinde gece görünmesi oldukça kolaydır.

2-) Sahra Su Takımı 

Sürahi ve karaf takımı
Sahra Su Takımı, 1 adet sürahi ve 6 adet bardaktan oluşmaktadır.

Sağlık açısından su tüketiminin önemini herkes bilir. Su tüketimi ve suyu sağlıklı bir şekilde saklamak için üretilen Sahra Su Takımı, oldukça kullanışlıdır. Kapaklı sürahi sayesinde suyun içerisine herhangi bir şey karışmaz. Ayrıca hazırladığınız içecekleri sunmak ve saklamak için takımı kullanabilirsiniz.

3-) Ölçekli Cam Sürahi

Ölçekli sürahi
Mulino, yüksek derecedeki soğuk ve sıcağa karşı dayanıklıdır.

İçecek hazırladığınızda ne kadar ölçüde ürün veya sıvı koyduğunuz kıvam açısından önemlidir. Mulino ölçekli sürahi, üzerinde yer alan ölçüler sayesinde rahatlıkla sıvı ölçümü yapmanızı sağlar. Bu sayede tam kıvamında içecekler hazırlayabilirsiniz. Bir diğer özelliği ise içecek takibi yapabilmeniz. Tükettiğiniz sıvı veya su miktarını ölçek sayesinde takip edebilirsiniz.

4-) Damla Model Üfleme

Sürahi ve karaf özel tasarım
Damla model cam sürahi 1,5 litre kapasiteye sahiptir.

Misafir ağırlarken şık masaya son dokunuşu yapmanızı sağlayacak olan damla model sürahi, üfleme yöntemi ile üretilmiştir. Şık kapağı sayesinde içeceklerinizi rahatlıkla muhafaza etmenizi sağlar. İçerisine koyacağınız içeceğin rengini tam olarak yansıtacağı için dekoratif olarak oldukça hoş bir görüntü sunar.

5-) Mikser Sürahi

Mikser sürahi
Mikser sürahi 2 litre kapasitedir.

Mikser sürahi, üzerinde yer alan özel aparatı sayesinde meyve suyu ve ayran gibi içeceklerin tortularını rahatlıkla karıştırmanızı sağlar. Bu sayede mis gibi içecekler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yayık ayran sevenler için ayran yapmak bu sürahi ile oldukça kolaydır.

6-) Mermer Desenli Sürahi 

mermer desenli  set
Kullanışlı ve oldukça hoş bir hediye; mermer desenli sürahi seti.

Yeni eve taşınan veya yeni bir işe giren sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bir önerimiz var sırada; mermer desenli sürahi seti. Özel olarak tasarlanan set içerisinde yer alan cam sürahi mat mermer desenine sahiptir. Oldukça şık görünen sürahiye ise üzerinde tasarım not bulunan seramik siyah kupa eşlik etmektedir.

7-) İşlemeli Bakır Sürahi

İşlemeli bakır
Özgün, farklı ve iddialı; işlemeli bakır sürahi.

Dekoratif olarak farklı ürünleri sevenlerin bayılacağı bir öneri ile devam ediyoruz; işlemeli bakır sürahi. Dış kısmında olan işlemeler Erzincan yöresinde yapılmıştır ve tamamen el işçiliğidir. İç kısmı ise kalay kaplamalıdır. Bakır sürahinin avantajı içine koyduğunuz sıvıyı uzun süre soğuk tutmasıdır. Bu nedenle sunum yaparken soğuk içecek servisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

8 -) Sleepy Cat Karaf

Tantitoni Sleepy Cat karaf,
Sleepy Cat karaf, 1 adet karaf ve 1 adet bardak içerir.

Her ortama enerji katacak bir tasarıma sahip olan Tantitoni Sleepy Cat karaf, yeni favoriniz olacak. Camdan üretildiği için oldukça sağlıklı olan karaf, bardak kapağı sayesinde rahatlıkla her yerde kullanılabilir.

9-) Kişiye Özel İsimli Karaf Seti 

Kişiye özel karaf seti
Karaf üzerindeki isim ve grafikler lazer kesim tekniği ile işlenmektedir.

Özellikle rakı-balık sevenlerin bayılacağı bir ürün olan karaf seti, kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Üzerinde yer alan isme göre tasarlanan set içerisinde 2 adet rakı bardağı ve 1 adet karaf bulunmaktadır. Sevdiklerinize hediye olarak da gönderebileceğiniz seti dilerseniz aksesuar olarak vitrin veya raflarda da kullanabilirsiniz.

10-) Brita Aluna XL Filtreli Sürahi

Brita
Brita filtreli sürahinin yanında 3 adet yedek filtre bulunmaktadır.

Şehir hayatının en önemli gider kalemleri arasında yer alan temiz içme suyu Brita Filtreli Sürahi sayesinde daha uygun bir hale gelecek. Lezzetli ve sağlıklı içme suyu için tek yapmanız gereken musluktan akan suyu Brita içine doldurmak ve filtrelemesini beklemek. İşte bu kadar basit! Peki, Brita suyu nasıl mı temizliyor? İçerisinde yer alan özel filtre sayesinde klor, kireç ve diğer tüm etmenler ayrıştırılıyor. Size de içme suyunun en temiz halinin keyfini çıkarmak kalıyor. Ayrıca filtresi eskidiğinde yeni bir filtre alarak değiştirmeniz yeterli.